Een goede rij-opleiding begint met een grondige kennis van de (verkeers)regels.

Wij verzorgen een online videocursus die niet alleen belangrijk is voor het behalen van het theorie-examen, maar die u ook helpen om uw verkeersinzicht naar een hoger niveau te brengen. Dit zorgt ervoor dat u in het verkeer beter en gemakkelijker de verkeersregels toe kunt passen. Niet leerlingen van Rijschool West-Friesland kunnen ook deelnemen aan deze theorie cursussen.

De volgende theorie cursussen worden verzorgd door Rijschool West-Friesland.

Wachttijden theorie- en praktijkexamens

Door de drukte bij het CBR  kan het helaas langer duren voordat je examen kunt doen.

Wanneer je een theorie-examen auto, motor of bromfiets kunt doen vind je hier.

Inschrijven theorie-(her)examens voor diverse categorieën

A, AM, B, C en D

Theoriecursus motor (A)

Wij stellen een videocursus ter beschikking welke u zelf kunt volgen op de door u gewenste tijden. Deze cursus heeft zich bewezen op een grotere kans van slagen en dat is wat uiteindelijk de bedoeling is!

Tijdens deze cursus leert u alles over verkeersregels en krijgt u een goed verkeersinzicht. Dit is enorm belangrijk, want op de motor bent u extra kwetsbaar in het verkeer. Het is daarom noodzakelijk dat u de verkeersregels echt goed leert. Niet alleen om uw theorie-examen te halen, maar óók om uw eigen veiligheid op de motor in het verkeer te vergroten. Tijdens het theorie-examen krijgt u zowel vragen over verkeersregels als over verkeersinzicht. Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen. U moet minimaal 44 vragen goed hebben. Meer info vindt u op de website van het CBR.

Wanneer:Op het door u gewenste moment
Door wie:Ervaren docent middels een videocursus
Welke leeftijd:Vanaf 17 jaar kunt u theorie-examen afleggen voor de motor
Waar:Online e-learning
Geldigheidsduur:Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig
Attentie:U gaat op eigen gelegenheid naar het theorie-examen bij het CBR,op de afgesproken datum en tijd. U dient de oproepkaart mee te nemen die wij u hebben toegestuurd.

Theoriecursus bromfiets (AM)

1 keer per maand op maandag en dinsdag avond (online)

Tijdens deze cursus leert u alles over verkeersregels en krijgt u een goed verkeersinzicht. Dit is enorm belangrijk, want op de bromfiets bent u kwetsbaar in het verkeer. Het is daarom noodzakelijk dat u de verkeersregels goed leert. Niet alleen om uw theorie-examen te halen, maar óók om uw eigen veiligheid op de bromfiets in het verkeer te vergroten. Tijdens het theorie-examen krijgt u zowel vragen over verkeersregels als over verkeersinzicht. Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen. U moet minimaal 44 vragen goed hebben. Meer info vindt up de website van het CBR.

Wanneer:1 keer per maand op maandag en dinsdag van 18:00-21:00 uur
Door wie:Door onze instructeurs bromfiets/motor
Welke leeftijd:Vanaf 15,5 jaar kunt u theorie-examen afleggen voor de bromfiets
Waar:Online via Zoom
Geldigheidsduur:Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig
Attentie:U gaat op eigen gelegenheid naar het theorie-examen bij het CBR, op de afgesproken datum en tijd. U dient de oproepkaart mee te nemen die wij u hebben toegestuurd.

 

Theoriecursus auto (B)

1 keer per maand 2 avonden

Tijdens deze cursussen leert u alles over verkeersregels en krijgt u een goed verkeersinzicht. Het theorie-examen is niet makkelijk en u moet veel leren en weten. Tijdens de cursus bespreken we de lesstof, maakt u samen met uw medecursisten een aantal proefexamens en worden de vragen keer op keer besproken. De lesstof gaat over gevaarherkenning en wat u moet doen in een bepaalde situatie en het herkennen en benoemen van feiten en regels. Ook moet u kunnen laten zien dat u de regels kunt toepassen en de juiste beslissingen kunt nemen. Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit drie onderdelen met in totaal 65 vragen. Meer info vindt up de website van het CBR.

Wanneer:2 avonden van 18:30-21:00
Door wie:Door onze auto instructeurs
Welke leeftijd:Vanaf 16 jaar kunt u theorie-examen afleggen voor de auto
Waar:Online via Zoom
Geldigheidsduur:Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig
Attentie:U gaat op eigen gelegenheid naar het theorie-examen bij het CBR, op de afgesproken datum en tijd. U dient de oproepkaart mee te nemen die wij u hebben toegestuurd.

Theorie-opleiding Vrachtauto RVM1-C + VM2-C + VM3-C

1 keer per maand klassikaal

Tijdens deze cursus leert u alles over de (Code 95) onderdelen:

RVM1-C
VM2-C
VM3-C

In de nieuwe examenstructuur moet u het examen RVM1-C als eerste behalen. Daarna kunt u pas de theorie-examens voor de vakbekwaamheid (VM2-C of VM3-C) reserveren. De volgorde waarin u de theorie-examens voor de vakbekwaamheid doet, maakt niet uit. De kennis uit de eerste module heeft u nodig als basis voor de theorie-examens voor de vakbekwaamheid.

De cursus duurt drie dagen. Deze worden verdeeld over drie weken (1 lesdag per week). Meer info vindt up de website van het CBR.

Wanneer:In overleg. De cursus duurt in totaal drie dagen
Door wie:Door onze instructeur Martin
Welke leeftijd:Vanaf 17 jaar kunt u theorie-examen afleggen voor de vrachtauto als u het rijbewijs beroepsmatig gaat gebruiken. (met code 95) Vanaf 21 jaar kunt u theorie-examen afleggen voor de vrachtauto als u het particulier wilt gebruiken.
Waar:Rijschool West-Friesland in Wognum
Geldigheidsduur:Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig
Attentie:U gaat op eigen gelegenheid naar het theorie-examen bij het CBR, op de afgesproken datum en tijd. U dient de oproepkaart mee te nemen die wij u hebben toegestuurd.

Code 95 Nascholing

Iedere maand verzorgen wij een complete opleiding van 35 uur incl. praktijk

Iedere maand organiseren wij weer een aantal nascholingscursussen.

Onze ervaren instructeurs