Rijschool West-Friesland

Rijschool West-Friesland is in 2010 opgericht door Yilgör Mavru. Als kleine jongen wist Yilgör al dat hij later ‘iets’ met auto’s wilde doen. Want auto’s… ja, dat was zijn grote passie.

En dat is het nog steeds. Sterker nog: Yilgör is gek van alles met wielen. Motors, vrachtwagens, touringcars, noem het maar. Hij heeft niet voor niets alle rijbewijzen gehaald die er in Nederland te halen zijn.

“Toen ik op de middelbare school zat, fietste ik elke dag van Wognum naar Hoorn”, blikt Yilgör terug. “Elke dag kwam ik langs een grote rijschool aan de Hoornseweg en dan dacht ik: ‘dit bedrijf zou ik later wel willen hebben’. Maar ja, hoe groot was die kans? Het was een droom…”

Na zijn opleiding Automotive Management aan de IVA in Driebergen, werkte Yilgör jarenlang als verkoopmedewerker bij een grote Mercedes Benz dealer. “Op mijn 25e begon het te kriebelen”, vertelt hij. “Ik vond het leuk hoor, die mooie auto’s verkopen. Maar het leek me nóg leuker om er zelf in te rijden. Een rijschoolhouder die ik kende inspireerde me om mijn papieren als rij-instructeur te halen. Ik voelde meteen: dit is het.”

In 2010 begon Yilgör met één auto. Maar hij had snel door dat er meer in zat. Als jongen was hij al een ondernemend type, altijd bezig met het bedenken van nieuwe ideeën. Hij zag helemaal voor zich hoe hij een kwalitatieve en onderscheidende rijschool kon neerzetten. Yilgör: “Ik schreef een businessplan, bedacht een sterke naam en binnen een jaar had ik vier auto’s rijden.”

Rijschool West-Friesland groeide zo hard dat het bedrijf in tien jaar tijd maar liefst drie keer verhuisde. Eerst naar industrieterrein De Factorij in Zwaag, vervolgens naar een grotere locatie op industrieterrein Hoorn 80, om uiteindelijk precies op de plek terecht te komen waar Yilgör als jongen van droomde: op de Hoornseweg 1A in Wognum.

Dat dromen daadwerkelijk uit kunnen komen, daar weet Yilgör inmiddels alles van. “Als je een goed plan hebt, keihard werkt en positief blijft, ook als het tegenzit, dan kun je ver komen. Daarvan ben ik het levende bewijs.”

Tegenwoordig staat Rijschool West-Friesland bekend als dé betrouwbare totaalopleider van Noord-Holland. En de groei van het bedrijf zet zich gestaag voort.

Eén ding is echter onveranderd gebleven: het deskundige team van Rijschool West-Friesland staat elke dag klaar om alle leerlingen, jong en oud, de best mogelijke scholing en service te geven. En dat zal altijd zo blijven.

Graag tot ziens bij Rijschool West-Friesland

De totaalopleider van Noord-Holland

Onze ervaren instructeurs