Taxi opleiding in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw taxi-opleiding als maatwerk.

Onze ervaren instructeurs voor Taxi opleiding

Taxichauffeur: een mooie carrière op de weg

Bij Rijschool West-Friesland bieden we een snelle en praktijkgerichte taxi-opleiding aan, zodat u snel als taxichauffeur aan het werk kunt. Ons taxi lespakket kost 899 euro en bestaat uit de volgende onderdelen:

– Intake van 2 uur
– Theorieboek
– Online examentraining
– Theorie-examen
– Medische keuring
– 8 Uur praktijkles
– Praktijkexamen

Chauffeursdiploma Taxi

Voor het chauffeursdiploma taxi moet u twee examens doen: Taxi Vakbekwaamheid Theorie en Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig of Beperkt. Om taxichauffeur te worden, moet u minimaal 18 jaar zijn en over de volgende zaken beschikken:

 • Rijbewijs B
 • Verklaring omtrent het gedrag (deze mag niet ouder zijn dan vier maanden)
 • Geneeskundige verklaring (deze mag niet ouder zijn dan vier maanden)

U heeft de twee verklaringen nodig voor het aanvragen van uw chauffeurskaart bij het KIWA register. U heeft deze niet nodig voor de examens.

Stappenplan

In een paar eenvoudige stappen je taxi rijbewijs

Intake

De intake duurt twee uur. Tijdens de intake probeert de instructeur erachter te komen wat u al over het vak van taxichauffeur weet. Verder kijkt de instructeur hoe u rijdt en hoe u met mensen omgaat. De intake is ook bedoeld voor u om te ontdekken of het rijden op een taxi echt iets voor u is. De kosten voor de intake zijn 120,- euro.

Inschrijving

U kunt zich hier inschrijven voor uw taxi-opleiding bij Rijschool West-Friesland. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, plannen we in overleg met u de intake en de praktijklessen in, en eventueel ook al het theorie-examen en het praktijkexamen.

Theoriecursus

De theoriecursus voor taxichauffeur bestaat uit een zelfstudiepakket door middel van een boek en een online examen training. Let op: u kunt kiezen uit een theoriestudie voor een beperkte taxipas of voor een volledige taxipas.

 • Beperkte taxipas: u mag alleen rijden met vaste passagiers op vaste routes en op vaste tijden. U mag geen financiële handelingen in de taxi verrichten.
 • Volledige taxipas: met de ‘volledige chauffeurskaart taxi’ mag u alle soorten taxivervoer verrichten.

Theorie-examen

Het theorie-examen voor taxichauffeur heet officieel ‘Examen Taxi vakbekwaamheid theorie’. Dit is een beroepsexamen en wordt niet afgenomen op alle CBR locaties. De dichtstbijzijnde CBR locaties die het theorie beroepsexamen voor taxichauffeur afnemen zijn Alkmaar en Amsterdam. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 30 vragen en 2 cases met ieder 5 vragen. In het theorie-examen komen de volgende zaken aan bod: uw kennis van de wet- & regelgeving, gewenste houding & gedrag en communicatie met klant & hulpdiensten.

Praktijkles

Bij Rijschool West-Friesland gaan we uit van 8 rijlessen voordat u op kunt gaan voor uw Examen ‘Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig’. Een les duurt één uur.

Wij bieden een mooi en voordelig all-in opleidingspakket aan – taxichauffeur theoriestudie, praktijklessen, theorie-examen en praktijkexamen – voor slechts 1099 euro. In de praktijklessen komen onder meer de volgende zaken aan de orde: rijden met navigatie, aanrijden op locatie, het nieuwe rijden, rijklaar controle en schade preventie, topografie en objectenlijst, stuurcorrecties.

Praktijkexamen

Het examen ‘Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig’ is een beroepsexamen en wordt niet afgenomen op alle CBR locaties. De dichtstbijzijnde CBR locaties die het beroepsexamen voor de taxi afnemen zijn Alkmaar, Amsterdam en Den Helder. Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rijopdrachten. U rijdt van de CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (dus zonder navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek). U rijdt van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (dus met navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek). U rijdt van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator. Tijdens het afrijden wordt u getoetst op de volgende zaken: verantwoord & veilige verkeersdeelname, professioneel rijgedrag, voorkomen, herkennen & oplossen van storingen, route, rijtijd & betalingen, klantsoorten & gedrag en afhandeling ongevallen. Na het examen krijgt u meteen de uitslag. De uitslag is 1 jaar geldig.

Gezondheidsverklaring

Om een examen te kunnen aanvragen, dient u een Gezondheidsverklaring en een Geneeskundig Verslag in te leveren. Op mijncbr kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een Digid-code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 41,50 euro. Daarnaast heeft u een ‘Geneeskundig Verslag’ van een gecertificeerd ARBO-arts nodig. Als de medische afdeling van het CBR uw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvangt u een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op de website van het CBR.

Tarieven en pakketten

Taxi intakeles

 120

 • 2 uur intake-les

Taxi lespakket

 1.099

 • Online examen training
 • Theorie examen
 • 2 uur intake-les
 • 8 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Taxi intakeles  120
Taxi lespakket  1.099

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs