Motorrijbewijs (A) halen in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Ook op het gebied van motorrijlessen is onze rijschool al ruim tien jaar een begrip in Hoorn en omstreken. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze motorinstructeurs houden van hun vak. Uw rijopleiding is maatwerk. Daarom krijgt u altijd de rijopleiding die bij u past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Motorfiets

Motoropleiding

Zoveel mensen dromen ervan hun motorrijbewijs te halen, maar hoeveel mensen doen het daadwerkelijk? Gaat u de daad bij het woord voegen? Weet dan dat u bij Rijschool West-Friesland aan het juiste adres bent. Als één van de weinige rijscholen in Noord-Holland beschikken wij over een eigen oefenterrein. Het praktijkexamen bijzondere verrichtingen (AVB) vindt dan ook plaats op ons eigen terrein in Wognum. Superhandig! Wij verzorgen onze motoropleidingen vooralsnog alleen in onze vestiging in Wognum.

AVB en AVD
Om uw motorrijbewijs te halen dient u twee praktijkexamens af te leggen. Het eerste examen gaat om de voertuigbeheersing (AVB – bijzondere verrichtingen). Het tweede praktijkexamen betreft verkeersdeelname. (AVD) De aanvraag voor het tweede examen (AVD – verkeersdeelname) wordt gedaan nadat het AVB examen en het theorie-examen succesvol zijn afgerond.

De duur van onze complete motoropleiding bedraagt gemiddeld 12-16 weken. (* ivm lange wachttijden bij het CBR, voornamelijk voor theorie-examens, kan deze termijn momenteel niet worden gegarandeerd)

Kijk voor meer informatie over leeftijden en zwaarte van de motoren op de homepage bij Contact – Veelgestelde Vragen.

Theoriecursus Rijbewijs A

Voordat u de praktijkexamens voor de motor mag doen, gaat u eerst het theorie-examen behalen. Wij verzorgen voor u een online theoriestudiepakket (e-learning) . Het examen vindt plaats bij het CBR. Op het theorie-examen laat u zien dat u de verkeersregels kent en dat u een goed verkeersinzicht heeft.

Categorie A, A1 en A2
Er zijn drie categorieën motorrijbewijs:

Categorie A1: Motorfietsen tot 125cc en maximaal 11kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
Categorie A2: Motorfietsen met een maximaal vermogen van 35kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
Categorie A: Motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd is 22 jaar, maar kandidaten moeten dan minimaal 2 jaar in het bezig zijn van rijbewijs A2. De minimumleeftijd om het rijbewijs rechtstreeks te halen is 24 jaar.
Bij Rijschool West-Friesland geven we motorrijles in Categorie A en A2.

Praktische info:
De AVB-motorrijlessen vinden plaats op ons eigen terrein in Wognum.
De AVD-motorrijlessen starten vanaf de rijsschool.
De lessen worden gegeven in blokken van 1,5 uur.

Theoriecursus Rijbewijs A

Voordat u een AVD (verkeersdeelneming) examen voor de motor mag afleggen, moet u in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Wij bieden een online video cursus aan die u zelf dient te volgen. Deze interactieve thuisstudie bied u alle mogelijkheden om zo snel mogelijk uw theorie certificaat te behalen maar vergt wel een aantal uren thuisstudie alvorens examen te doen. Deze videocursus bereidt u zo optimaal mogelijk voor op het theorie-examen. Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Op het theorie-examen laat u zien dat u de verkeersregels kent en dat u een goed verkeersinzicht heeft. Een theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.

Categorie A, A1 en A2
Er zijn drie categorieën motorrijbewijs:

Categorie A1: Motorfietsen tot 125cc en maximaal 11kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
Categorie A2: Motorfietsen met een maximaal vermogen van 35kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
Categorie A: Motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd is 22 jaar, maar kandidaten moeten dan minimaal 2 jaar in het bezig zijn van rijbewijs A2. De minimumleeftijd om het rijbewijs rechtstreeks te halen is 24 jaar.

Bij Rijschool West-Friesland verzorgen wij motorrijlessen voor de categorieën A, A1 en A2.

Praktische informatie:
De AVB-motorrijlessen vinden plaats op ons ruime eigen terrein in Wognum.
De AVD-motorrijlessen starten vanaf de rijsschool.
De lessen worden gegeven in lesblokken van 1,5 uur.

Stappenplan

In een paar stappen je rijbewijs halen!

Proefles 90 min

Elke rijopleiding begint met het aanvragen van een proefles. De proefles duurt 90 minuten en kost 49,-. Tijdens de proefles op ons eigen terrein in Wognum kunt u kennismaken met het motorrijden en kunt u ervaren of motorrijden iets voor u is. De proefles is een goede manier om te ontdekken of onze rijschool en onze manier van lesgeven bij u past. Na de proefles zal de instructeur aangeven hoeveel lessen u ongeveer nodig zult hebben om uw motorrijbewijs te halen.

Inschrijving + inplannen theorie-examen

Is de proefles u goed bevallen? Dan kunt u zich officieel bij de rijschool inschrijven.
Dit is tevens het moment om uw theoriecursus en/of theorie-examen in te plannen. De theoriecursus is een online platform en kunt u volgen op ieder moment van de dag. Online kunt u de cursus vinden en vele theorie proef examens.  Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 17 jaar en is anderhalf jaar geldig.

Machtiging + eigen verklaring

Wilt u praktijkexamen doen? Dan moet u onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor u bij het CBR te reserveren. Dat kunt u doen via Mijncbr.nl Zodra u dat heeft gedaan, krijgt u een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Wij ontvangen deze bevestiging ook.
Daarnaast wordt ook om een ‘Eigen Verklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over uw gezondheid. Op MijnCbr.nl kunt u de Eigen Verklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een Digid-code nodig. De kosten voor de eigen verklaring bedragen 41,50 euro. Heeft u gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van uw arts nodig. Uw arts vult het verslag in, waarna u het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Eigen Verklaring vindt u op de website van het CBR.

AVB Praktijklessen

Voordat u de weg op gaat, moet u eerst een goede basis voertuigbeheersing hebben. Bij Rijschool West-Friesland is dat geen enkel probleem, wij beschikken over ons eigen oefenterrein. Hier staan alle oefeningen permanent opgesteld en kunt u – onder begeleiding van uw instructeur en samen met eventuele cursusgenoten – ongehinderd oefenen, oefenen en nog een oefenen. Ook het AVB Praktijkexamen vindt gewoon op ons eigen vertrouwde terrein plaats.

AVB Praktijkexamen

Bij het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) op ons eigen terrein in Wognum laat u zeven oefeningen zien. Alle oefeningen tellen even zwaar. De examinator kijkt vanaf de zijlijn of u de motor goed beheerst. Het examen duurt 20 minuten. Direct na afloop van de oefeningen krijgt u te horen of u geslaagd bent. Zo ja, dan kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het motorexamen verkeersdeelneming (AVD).

AVD Praktijklessen

Na het behalen van uw theorie-examen en uw voertuigbeheersing (AVB), bent u klaar voor het laatste onderdeel van uw motoropleiding. U rijdt nu zelfstandig op de motor waarbij de instructeur op een motor achter u rijdt. Via een ontvanger in uw helm heeft u contact met de instructeur. In de lessen coacht de instructeur u op alle voorkomende verkeerssituaties en op de zaken waar de examinator op let, zoals kijkgedrag, toepassen van de verkeersregels, veilig rijden en zelfstandigheid.

AVD Praktijkexamen

Het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) vindt plaats bij het CBR. Na kennismaking met uw examinator doet u op het parkeerterrein de ogentest. Ook stelt de examinator wat vragen over de motor. De examenrit duurt 35 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto achter u aan. Naast de examinator zit uw rijinstructeur. Die zegt onderweg – via het ontvanger in uw helm – wat u moet doen. De examinator kijkt of u veilig en zelfstandig rijdt en let onder meer op kijkgedrag, plaats op de weg, het toepassen van verkeersregels en beheersing van de motor in het verkeer. Na afloop van de rit krijgt u in het examencentrum meteen te horen of u geslaagd bent.

Losse producten
Proefles ( 90 min ) € 49.00
Losse les van 60 min € 64.50
5 urenkaart € 322.50
10 urenkaart € 620.00
1 AVB-examen € 160.00
1 AVD-examen € 295.00
E-learning € 79.00
Theorie examen € 75.00
Theorie examen individueel € 125.00
Theorie examen Engels € 85.00
Theorie examen verlengd € 85.00
Motor

Motoropleiding Compleet

 1.299

  • 20 lesuren
  • 1 AVB-examen
  • 1 AVD-examen
  • E-learning
  • Theorie examen

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs