Lange Zware Voertuigen Certificaat halen in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw opleiding als maatwerk. Daarom krijgt u altijd de opleiding die bij u past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Lang Zwaar Voertuig

Certificaat LZV

Het LZV (Lange Zware Voertuigen) certificaat is verplicht voor chauffeurs van een LZV of ecocombi.

Om dit certificaat te kunnen krijgen, moet u een examen afleggen. Alle certificaten die na 1 maart 2015 zijn afgegeven zijn onbeperkt geldig.

Voorwaarden

Om het LZV-certificaat te krijgen, moet u aan deze voorwaarden voldoen:

  • U bent minimaal 5 jaar in het bezit van een CE-rijbewijs met Code 95
  • Uw C-rijbewijs is de afgelopen drie jaar niet ongeldig verklaard
  • De rijbevoegdheid is u de afgelopen drie jaar niet ontzegd

Uw LZV certificaat halen bij Rijschool West-Friesland

Wie bieden een complete LZV-cursus aan. De LZV-cursus telt voor 7 of 14 uur mee voor de Code 95 nascholing, als praktijkonderdeel. Meer info over onze Code 95 nascholingen vindt u hier.

Stappenplan

In 4 stappen je LZV rijbewijs

Inschrijving

Voor de het LZV certificaat kunt u zich hier inschrijven. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, sturen we uw examenaanvraag naar het CBR. In overleg met u plannen we de examendatum in. Daarbij zijn we uiteraard afhankelijk van de wachttijd bij het CBR.

Praktijkles

Volgt u de cursus alleen, dan duurt de cursus één dag (7 uur plus examen). Volgt u de cursus met twee personen dan duurt de cursus twee dagen (inclusief examen). De kosten bedragen 1250 euro per cursist per dag, inclusief af- en aanmeldkosten voor de nascholingsrichtlijnen Code 95.  De cursus vindt plaats op onze rijschool in Wognum. De praktijklessen worden uitgevoerd met een LZV-combinatie van Rijschool West-Friesland.

Mondeling examen

Het mondeling examen ziet er als volgt uit: u krijgt een mondeling examen van 45 minuten. Het examen gaat over uw kennis van het verkeer met betrekking tot de speciale LZV regelgeving en de specifieke LZV voertuigeisen. Het examen vindt plaats op onze rijschool in Wognum.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen vanaf Rijschool West-Friesland in Wognum en duurt 90 minuten. U wordt onder andere getoetst op routekeuze en ritvoorbereiding, inzichtelijke verkeersdeelneming, beroepshouding en uitvoering bijzondere manoeuvres. Verder wordt gekeken naar defensief en schadepreventief rijgedrag, rijstijl en toepassing van Het Nieuwe Rijden. Na het examen krijgt u meteen de uitslag.

Voor aanvang van het examen moet u een verklaring tekenen, waarmee u verklaart minimaal vijf jaar ervaring te hebben met het besturen van een CE voertuig en dat u in de drie jaar voorafgaand aan deelname aan de proef de rijbevoegdheid niet is ontzegd of het rijbewijs ongeldig is verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

SOOB subsidie

Heeft uw bedrijf recht op SOOB subsidie?

Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Meer hierover vindt u op soobsubsidiepunt.nl.

Tarieven en pakketten

LZV 1 daagse opleiding

 1.699

  • 7 lesuren
  • Praktijkexamen

LZV DUO opleiding

 1.399

  • 7 lesuren
  • Praktijkexamen
LZV 1 daagse opleiding  1.699
LZV DUO opleiding  1.399

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs