Het bromfietsrijbewijs halen in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Ook op het gebied van bromfietslessen is onze rijschool al tien jaar een begrip. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze bromfietsinstructeurs houden van hun werk en dat merkt u.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Bromfiets

Bromfietsopleiding

Nooit meer fietsen door weer en wind. Gewoon lekker gas geven en voilà, de bromfiets brengt u overal naartoe. Niet zo vreemd dat bromfiets rijden populair is én blijft. Wilt u uw bromfietsrijbewijs halen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als één van de weinige rijscholen in Noord-Holland beschikken wij over een eigen lesterrein. Bovendien haalt u bij ons uw rijbewijs al in één dag. (indien al in het bezit van een geldig theorie-certificaat) Superhandig! Wij verzorgen onze bromfiets opleidingen vooralsnog alleen in onze vestiging in Wognum.

De duur van onze complete bromfietsopleiding bedraagt gemiddeld 10-12 weken. (* ivm lange wachttijden bij het CBR, voornamelijk voor theorie-examens, kan deze termijn momenteel niet worden gegarandeerd)

Theoriecursus Rijbewijs AM

Voordat u het praktijkexamen voor de bromfiets mag doen, gaat u eerst het theorie-examen behalen. Uiteraard kunt u bij Rijschool West-Friesland terecht voor een theoriestudiepakket, bestaande uit een e-learning pakket (drie maanden geldig) en een online theoriecursus bestaande uit twee maandagavonden (18:00 -21:00). Het examen vindt plaats bij het CBR. Op het theorie-examen laat u zien dat u de verkeersregels kent en dat u een goed verkeersinzicht heeft.

Stappenplan

In 4 stappen je bromfietsrijbewijs (AM) halen!

Inschrijving

Wilt u uw brommer of scooter rijbewijs halen? Dan kunt u zich hier bij onze rijschool inschrijven. Dit is tevens het moment om uw theoriecursus / theorie-examen in te plannen.

Theoriecursus + examen

De bromfiets theoriecursus bestaat uit twee delen, een online video cursus en twee avonden online examen training .  De cursustijden zijn van de online training zijn van 18:00 – 21:00 uur. Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Op het theorie-examen laat u zien dat u de verkeersregels kent en dat u een goed verkeersinzicht heeft.

Praktijklessen

Voordat u de weg op gaat, moet u eerst een goede basis voertuigbeheersing hebben. Bij Rijschool West-Friesland is dat geen enkel probleem, wij beschikken over ons eigen oefenterrein. Hier staan alle oefeningen opgesteld en kunt u – onder begeleiding van uw instructeur en samen met eventuele cursusgenoten – ongehinderd oefenen op onze bromfietsen*. In de loop van de lesdag begeeft u zich samen met uw cursusgenoten in het verkeer. Na vier lesuren heeft u het bromfiets rijden voldoende onder de knie. U mag dezelfde dag nog uw praktijkexamen afleggen bij het CBR in Hoorn.

*De zithoogte van onze bromfietsen is 780 mm.

Praktijkexamen

Vanaf 16 jaar mag u praktijkexamen bromfiets doen bij het CBR. Dan moet u wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. De examenrit duurt 55 minuten. De examinator rijdt op zijn eigen bromfiets achter u aan. Uw instructeur mag desgewenst ook meerijden. De examinator let onder andere op de volgende zaken: goede beheersing van de bromfiets, het goed toepassen van de verkeersregels, de juiste snelheid in het verkeer en of u de veiligheid van uzelf en andere verkeersdeelnemers in acht houdt. Direct na de rit hoort u in het CBR examencentrum of u geslaagd bent.

Losse producten
1 lesuur € 56.00
E-learning € 79.00
Theorie examen € 75.00
Theorie examen individueel € 125.00
Theorie examen Engels € 85.00
Theorie examen verlengd € 85.00

Bromfietsopleiding Compleet Pakket

 499

  • 5 uur rijles
  • E-learning
  • Theoriecursus
  • Theorie examen
  • Praktijkexamen AM

Bromfietsopleiding Praktijk Pakket

 429

  • 5 uur rijles
  • Praktijkexamen AM
Bromfietsopleiding Compleet Pakket  499
Bromfietsopleiding Praktijk Pakket  429

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs