BE (aanhanger) rijbewijs halen in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw rijopleiding als maatwerk. Daarom krijgt u altijd de rijopleiding die bij u past. Vanaf 18 jaar kunt u beginnen met de rijlessen voor auto met aanhangwagen.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Auto met aanhanger

Lesmaterieel lichte combinatie

Ons lesmaterieel bestaat uit:

  • Tesla Y, met een toegestane maximum massa (TMM) zwaarder dan 1750 kilo.
  • Middenas aanhangwagen met gesloten huif, met een toegestane maximum massa (TMM) zwaarder dan 1750 kilo.

Deze combinatie is uitermate geschikt om u op te leiden tot een veilige en verantwoorde bestuurder van een zogenaamde lichte combinatie.

Wij verzorgen onze BE-opleidingen vanaf onze vestiging in Wognum.

Stappenplan

In een paar stappen je BE rijbewijs halen!

Intake (ten alle tijden verplicht)

Om te kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor de BE dagopleiding plannen we een intake in. Deze les duurt 1,5 uur. Deze les geeft de instructeur informatie over wat u al weet en kan qua rijden met een aanhangwagen. De instructeur kijkt ook naar hoe vaardig u bent met het manoeuvreren met de combinatie en/of hoe snel u dit oppikt. Aan het eind van de les zal de instructeur u een advies uitbrengen. De intake is verplicht en de kosten voor de intake zijn 75,- euro.

Inschrijving

Voor de BE-rijlessen en het praktijkexamen kunt u zich hier inschrijven. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, sturen we uw examenaanvraag naar het CBR. In overleg met u plannen we de examendatum in. Daarbij zijn we uiteraard afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Op de dag van het examen krijgt u de hele dag praktijkles en doet u aansluitend het praktijkexamen.

Machtiging + eigen verklaring

Om rijexamen te kunnen doen, moet u onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor u bij het CBR te reserveren. Zodra u dat heeft gedaan, krijgt u een e-mail van het CBR met een bevestiging van de machtiging. Wij ontvangen deze bevestiging ook.

Daarnaast wordt om een ‘Gezondheidsverklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over uw gezondheid. Op mijncbr kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een Digid-code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 41,50 euro. Heeft u gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van uw arts nodig. Uw arts vult het verslag in, waarna u het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op de website van het CBR.

Praktijklessen

Het rijden met een aanhanger vereist extra rijtechniek en extra vaardigheden. Bij het examen krijgt u een aantal vragen over de aanhanger. Deze kunt u van te voren al leren en zal de instructeur tijdens de opleiding ook nog uitgebreid met u doornemen. Verder gaat u aan de slag met het veilig aankoppelen van de aanhanger en het controleren van de verlichting. Daarna gaat u de weg op. Tijdens de praktijklessen is er extra aandacht voor speciale verrichtingen, zoals achteruit inparkeren en een bocht achteruit rijden.

Praktijkexamen

In het CBR-examencentrum zal de examinator vragen stellen over het kentekenrijbewijs van de auto en de aanhangwagen. Op het parkeerterrein doet u de ogentest en zal de examinator u weer enkele vragen stellen, bijvoorbeeld over het beladen of het aankoppelen van de aanhangwagen. De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. U rijdt op aanwijzingen van de examinator. Er zal op de volgende zaken worden gelet: veilig en zelfstandig rijgedrag, beheersing van de auto en de aanhangwagen, kijkgedrag, voorrang verlenen, in- en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes en bijzondere verrichtingen zoals achteruit inparkeren. Direct na afloop van de rit krijgt u in het CBR-examencentrum te horen of u geslaagd bent.

Losse producten
Intake-les van 90 min € 75.00

BE-Dagopleidingspakket

 675

  • 5,5 lesuren
  • Praktijkexamen BE
Extra lessen € 73,- per uur

BE Herexamenpakket

Vanaf  499

  • 3 lesuren
  • Herexamen
BE-Dagopleidingspakket  675
BE Herexamenpakket Vanaf  499

Veel gestelde vragen

Wanneer heeft u een aanhanger rijbewijs nodig?

Welk rijbewijs u moet hebben voor uw aanhanger, caravan of oplegger hangt van de toegestane maximale massa af. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa (TMM) van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (leeg gewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laadvermogen).

Alleen rijbewijs B personenauto nodig:

Wilt u met uw auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (leeg gewicht + laadvermogen)? Dan heeft u alleen rijbewijs B (personenauto) nodig. Dit geldt ook wanneer uw auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (leeg gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Wanneer rijbewijs BE aanhanger nodig:

Wilt u een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (leeg gewicht + laadvermogen)? Dan heeft u rijbewijs B + BE (aanhanger) nodig. Dit geldt onder bepaalde voorwaarden ook voor een aanhanger of oplegger van meer dan 3.500 kilo.

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs