ADR (Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen) Certificaat halen in Hoorn en omgeving

Rijschool West-Friesland staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim tien jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw opleiding als maatwerk. Wij zijn gespecialiseerd in alle Code 95 nascholingen, waaronder de ADR cursus.

Het ADR Certificaat

Het vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten goed op de hoogte zijn van de strenge voorschriften.

Daarom moeten deze chauffeurs in het bezit zijn van een ADR basiscertificaat. In aanvulling op het basiscertificaat kunnen aanvullende examens worden gedaan voor specifieke gevaarlijke stoffen, zoals vervoer in tanks, vervoer klasse 1 (explosieve stoffen) en vervoer klasse 7 (radioactieve stoffen).

ADR bij Rijschool West-Friesland

Bij Rijschool West-Friesland bieden we twee ADR pakketten aan:

  • ADR Basis + Tank

Code 95: ADR pakket Basis en Tank (U01-4)

  • ADR Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7

Code 95: ADR Basis + Tank + Klasse 1 en 7 (U01-4)

Stappenplan

In 3 eenvoudige stappen je ADR rijbewijs

Inschrijving

U kunt zich hier inschrijven voor de ADR cursuspakketten. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, plannen we de cursus in.

Theoriecursus

Het theoriepakket dat wij aanbieden bestaat uit e-learning en klassikaal onderwijs. De indeling hangt af van de gekozen ADR cursus en specialisaties.

ADR cursus Basis + Tank

Het theoriepakket ADR Basis + Tank is bestemd voor chauffeurs die niet alleen stukgoed rijden, maar ook met een tankwagen. Dit pakket is geschikt voor zowel beginners als voor chauffeurs die hun ADR moeten herhalen.

In de ADR Basis + Tank cursus leert u gevaarlijke stoffen te onderscheiden en uw rijstijl hierop aan te passen. Het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding komt ook aan bod. De docent bereidt u in vier dagen voor op het examen ADR Basis en ADR Tank. In overleg met u plannen we het examen.

Code 95: examens en aanmelding voor de Code 95 voor de code-95 nascholingsuren (14 uur) zijn bij de prijs inbegrepen.

ADR cursus Basis + Tank + Klasse 1 en 7

Het theoriepakket ADR Basis + Tank + Klasse 1 en 7 is bestemd voor chauffeurs die stukgoed, tank en klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen) vervoeren. Dit pakket is geschikt voor beginners en voor chauffeurs die hun ADR herhalen.

In de ADR cursus leert u gevaarlijke stoffen te onderscheiden en uw rijstijl hierop aan te passen. Het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding komt ook aan bod. De docent bereidt u in vijf dagen goed voor op het examen ADR Basis, ADR Tank, ADR Klasse 1 en ADR Klasse 7. In overleg met u plannen wij de examens.
Code 95: examens en aanmelding voor de Code 95 nascholingsuren (28 uur) zijn bij de prijs inbegrepen.

Theorie-examen

ADR Examen Basis

Het theorie-examen duurt 45 minuten en bestaat uit 25 vragen (15 gesloten vragen en 2 cases met elk 5 gesloten vragen). Aan de orde komen: belangrijke soorten van gevaar, informatie over milieubescherming door controle op het overbrengen van afvalstoffen, kenmerking, etikettering en oranje borden. U bent geslaagd als u minimaal 18 vragen goed heeft. Na het examen ziet u meteen de uitslag op uw scherm.

ADR Examen Tank (ADRT)

Als u gevaarlijke stoffen in tankauto’s en tankcontainers wilt vervoeren, heeft u het ADR certificaat met specialisatie ‘vervoer in tanks’ nodig. Het theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat ui 15 vragen (10 gesloten vragen en 1 case met 5 vragen). De vragen gaan over: het gedrag van voertuigen op de weg, beweging van de lading en specifieke voorschriften voor de tankauto’s en tankcontainers. U bent geslaagd als u minimaal 11 vragen goed heeft. U ziet de uitslag meteen na het examen op uw scherm. 

ADR Examen Klasse 1 (ADR1)

Dit theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 gesloten vragen. U bent geslaagd als u meer dan 11 vragen goed heeft. U ziet de uitslag meteen na het examen op uw scherm. De vragen gaan over: specifieke gevaren die verband houden met ontplofbare en pyrotechnische stoffen en voorwerpen, specifieke voorschriften met betrekking tot het samenladen van stoffen en voorwerpen van klasse 1 en specifieke voorschriften bij het vervoer van stoffen en voorwerpen van klasse 1.

ADR Examen klasse 7 (ADR7)

Dit theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 gesloten vragen. U bent geslaagd als u meer dan 11 vragen goed heeft. U ziet de uitslag meteen op uw scherm verschijnen. In dit examen komen de volgende zaken aan de orde: de specifieke gevaren die met ioniserende straling verband houden, de te nemen maatregelen in het geval van een ongeval waarbij radioactieve stoffen betrokken zijn en overige voorschriften met betrekking tot het vervoer van radioactieve stoffen.

SOOB subsidie

Heeft uw bedrijf recht op SOOB subsidie?

Rijschool West-friesland is gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, waardoor deze subsidie kan oplopen tot wel 65 % van de lesgeldkosten. De hoogte van de subsidie is afhankelijk of u een doorstromer of zij-instromer bent. Ga naar soobsubsidiepunt.nl voor meer informatie en de voorwaarden. Wanneer u gebruik wilt maken van de SOOB subsidie kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. SOOB bepaalt uiteindelijk het definitieve subsidiebedrag.

Tarieven en pakketten

ADR Basis

 595

  • 1 Theorie module
  • Theorie examen
Meest gekozen

ADR Basis + tank

 745

  • 2 Theorie modules
  • 2 Theorie examens

ADR Basis + tank + klasse 1 + klasse 7

 999

  • 4 Theorie modules
  • 4 Theorie examens
ADR Basis  595
ADR Basis + tank  745
ADR Basis + tank + klasse 1 + klasse 7  999

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs