Opleiding tot rij-instructeur met baangarantie

Als rij-instructeur adviseer je jouw leerlingen over het aantal lessen dat zij nodig hebben en welke pakketten daarop aansluiten. Dankzij de unieke lesmethode van Rijschool West-Friesland, bereidt je jouw leerlingen vervolgens op de best mogelijke manier voor op het praktijkexamen.

Nog niet in het bezit van je instructeursbewijs (WRM), maar wil je wel graag rij-instructeur worden? Wij bieden jou graag de kans om een opleiding met baangarantie te volgen!

Selectieprocedure

Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen binnen de opleiding beschikbaar is, hanteren wij een selectieprocedure. Deze gaat als volgt in zijn werk.

 1. Beoordeling van je motivatiebrief en CV

We kijken naar je werkervaring en de kwaliteiten die je tijdens je werk of hobby benut. Affiniteit met het verkeer is belangrijk, maar net zo relevant vinden we het als je over sociale vaardigheden beschikt.

 1. Uitnodiging kennismakingsgesprek

Indien je CV en brief positief zijn bevonden nodigen we je uit voor een gesprek op ons kantoor in Wognum.

 1. Screening / selectiegesprek

Na een positief selectiegesprek volgt een screening. We zullen de door jou opgegeven referenten bellen.

 1. Gesprek arbeidsovereenkomst

Ter afronding van deze selectieprocedure heb je een laatste gesprek over de arbeidsvoorwaarden, de startdatum van de opleiding en de indiensttreding.

Wat wij bieden

 • Financiering: Wij betalen de totale kosten van de opleiding. Indien je langer dan vier jaar bij ons in dienst blijft, wordt dit bedrag (exclusief je eigen bijdrage) kwijtgescholden.
 • Praktijkstage: Een van onze ervaren rijinstructeurs neemt je mee op pad tijdens een uitgebreide praktijkstage.
 • Baangarantie: Nadat je de opleiding hebt voltooid kom je te werken bij een betrouwbaar bedrijf dat bereid is verder in jou te investeren met trainingen.
 • Privileges: Rijinstructeurs bij Rijschool West-Friesland BV zijn verzekerd van een vast inkomen. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het privé rijden van de lesauto rijden en ontvang je een tablet.

Wat wij vragen

 • Diploma: Je bent in het bezit van een LBO/VMBO-diploma of hoger én een rijbewijs B.
 • Talen: Je beheerst de Nederlandse taal, Engels is een pré.
 • Instelling: Naast dat je commercieel én klantvriendelijk bent, ben je ook bereid om minimaal twee avonden in de week en op zaterdag te werken. Verder ben je sociaal kun je een positieve “Verklaring Omtrent Gedrag” aanleveren.

Interesse?     

Ben jij bereid je vol in te zetten voor een nieuwe opleiding met een baan in het vooruitzicht? Stuur je CV en motivatie naar ons toe via email, pz@opleidingscentrumwestfriesland.nl

Onze ervaren instructeurs