Onze opleidingen

Proefles

Als u wilt starten met de rijopleiding , beginnen we met een proefles. Tijdens de proefles wordt er gekeken naar de capaciteit van de kandidaat en de kandidaat zelf kan ervaren hoe de lessen worden opgebouwd en kennismaken met de rijinstructeur. We halen u thuis op waarna u meteen zelf mag gaan autorijden. Na de proefles krijgt u te horen van de instructeur hoeveel lessen u ongeveer nodig zult hebben , dit blijft altijd een inschatting.

  • Indicatie over het aantal rijlessen Starter – weinig of geen rijervaring – gemiddeld 35 tot 40 rijlessen
  • Ervaren – eerder rijlessen gehad – gemiddeld 20 tot 30 rijlessen
  • Gevorderden – eerder rijexamen gedaan, of buitenlands rijbewijs – rijexamen training - gemiddeld 10 rijlessen.

U kunt daarna kiezen voor een **Standaard** of **Premium** maar losse lessen zijn ook mogelijk, uiteraard geven wij u de gelegenheid om dit thuis te overleggen. Voor het vervolg kunnen wij dan afspreken hoeveel uren u per week wilt gaan lessen en plannen we de volgende les samen in.

De spoedopleiding ( 10 daagse, 4 of 6 weekse )

Hierbij maken wij met u voorafgaand aan de opleiding afspraken over de lestijden en het examen, en proberen we u in een tijds bestek van 10 dagen klaar te stomen. Voordeel is dat u in een korte periode aan het lessen bent, en dus binnen 10 dagen u rijbewijs kunt halen. Voor deze opleiding hebben wij het **Spoedopleiding pakket** samengesteld.

Twijfelt u over welke spoedopleiding het beste bij u past, spreek dan snel een proefles af zodat wij een goed advies kunnen geven welke spoedopleiding het beste bij u past.

Tijdens de proefles kan de instructeur goed inschatten welke spoedopleiding voor u geschikt is.( 10 daagse, 4 of 6 weekse ).
De kosten van de proefles van 60 minuten bedragen € 35,-.
Uiteraard bent u na de proefles niet verplicht tot het volgen van een spoedopleiding.

De reguliere opleiding

Dit is de meest gevraagde en efficiënte manier. Het doel is uiteraard hetzelfde: uw rijbewijs halen. Enkel de periode waarin dit gebeurt verschilt van de spoedopleiding. Hier verdelen wij de lessen over ongeveer 10 a 14 weken.

U lest bij deze gekozen opleiding gemiddeld 2 a 4 uur per week. ( 2 x 1,5 a 2 uur les per keer )

Wilt u meer of minder rijlessen per week dit is uiteraard mogelijk. Dan maken wij een lesplan op maat. Voor deze opleiding hebben wij lespakketten samen gesteld, of u kunt gebruik maken van losse lessen.

Theorie cursus dag

Een theorie cursus is inbegrepen bij onze **Premium-lespakketten**, of los bij te bestellen bij de standaard pakketten. Op deze theorie cursus dag verzorgen wij een intensieve theorie cursus met examen training om u optimaal klaar te stomen voor het theorie examen. We maken samen met de hele klas de hele dag door examens en bespreken de vragen keer op keer. De cursus is op zaterdag van 08:00 - 16:00 Het is de bedoeling dat de kandidaten de maandag of dinsdag na de theorie cursus dag het theorie examen afleggen.

Wij houden deze cursus op onze eigen locatie te Wognum.

Deze cursus is ook optioneel bij te boeken voor € 99,-exclusief het theorie examen.

( € 149,- inclusief het theorie examen ) **

De Fasen

** **

Fase 1: Voertuigbeheersing

**

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Hier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning.
De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt voordat we een fase verder gaan.

**

Fase 2: Verkeersdeelname

**

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, dan gaan we natuurlijk de weg op. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen... In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren.

**

Fase 3: Inzicht en Ervaring

**

In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Tevens gaan we nog wat belangrijke manoeuvres goed instuderen. In deze fase kunnen we wat proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent. Dit is dus iets anders dan foutloos, want we zijn tenslotte allemaal mensen.

De rijopleidingen worden verzorgd in de meest nieuwe auto's die goed onderhouden worden en in de winter maanden worden voorzien van winterbanden.

Ons wagenpark schakel auto's bestaan uit: Opel Astra en Renault Clio

Automaat auto: Renault Clio

voor de rijlessen van de BE(aanhanger) opleiding maken wij gebruik van een Mitsubishi Outlander PHEV plug in hybride ( automaat )

voor de rijlessen van de C/CE(aanhanger) opleiding maken wij gebruik van een Mercedes Benz Actros ( automaat )


Schrijf je nu in voor een proefles!

Vul onderstaand formulier in en volg voordelig een proefles bij Rijschool West-Friesland BV

Kies eerst de categorie

A + A2 Rijbewijs - Motorfiets


AM Rijbewijs - Bromfiets / Scooter


B Rijbewijs - Auto


BE Rijbewijs - Aanhanger


C + CE of D Rijbewijs - Vrachtwagen en/of Bus rijbewijs


Code 95